Visie op verandermanagement

Effectief en prettig leiderschap vereist een goede balans tussen hoofd, hart, en handen. Interimontwikkeling brengt dit in de praktijk door een combinatie van inspireren, vooruitlopen, mensen in beweging krijgen en sturen op resultaten.

Heldere koers en ruimte voor innovatie
De basis van leidinggeven aan verandering vormt een heldere koers waarop gestuurd kan worden en waarbij de weg naar het einddoel flexibel blijft. De reis zelf met aandacht voor samenwerken, leren en ruimte voor innovatie is minstens zo belangrijk als de eindbestemming. Het maakt de volgende reis (lees: verandering) effectiever en maakt de behaalde resultaten duurzamer.

Faseer, leer en ontwikkel!
Om veranderingen daadwerkelijk te realiseren is een gefaseerde aanpak met kleine stapjes vooruit (en soms een stapje terug) zeer effectief. Zorg hiermee voor kleine succesjes en daarmee voor energie en zelfvertrouwen binnen het team. Leer van obstakels en foutjes (hoe kunnen we ze de volgende keer voorkomen?) en leer vooral ook van de progressie (wat waren de succesfactoren?). Kortom: ontwikkel!

De InterimOntwikkeling aanpak

Interimontwikkeling onderscheidt zich door haar inspirerende en resultaatgerichte aanpak die mensen in beweging brengt en het beste uit organisaties naar boven haalt. Deze werkwijze komt ook tot uiting in de aanpak van interim-managementopdrachten.

Inspireren en effectueren
Management en medewerkers worden geprikkeld om buiten de bestaande paden te denken, het onmogelijke voor mogelijk te houden en het beste uit zichzelf en de organisatie naar boven te halen. Dit is inspirerend omdat ze echt betrokken worden bij vernieuwingen en hun eigen bijdrage daarin moeten verwoorden. Het behalen van resultaten wordt eenvoudiger als eenmaal een helder, breed gedragen doel is geformuleerd en als iedereen weet welke bijdrage daarin van hem of haar wordt verwacht en daarop wordt gecoacht en aangestuurd. Interimontwikkeling heeft oog voor het inspireren en in beweging krijgen medewerkers en het daarmee duurzaam effect creëren in de organisatie.

Fasering interim-managementopdracht
Globaal bestaat een interim-managementopdracht uit onderstaande stappen. Afhankelijk van de aard en complexiteit van de opdracht worden accentverschillen aangebracht in de aanpak.

  • 1. Intakegesprek: kennismaken, inzoomen op behoefte/vraagstuk van de opdrachtgever, toelichting achtergrond en aanpak interim-manager, in beeld brengen aanknopingspunten voor samenwerking

  • 2. Offerte: aanleiding, doelstelling, aanpak en kostenraming van de opdracht

  • 3. Offertebespreking: finetunen van de offerte

  • 4. Gesprek met medewerkers: oriënterend gesprek om beeld van elkaar te krijgen en na te gaan of sprake is van de bekende “klik”

  • 5. Opdrachtverstrekking: besluit van opdrachtgever om opdracht te verstrekken

  • 6. Start opdracht: start als interim-manager en situatieanalyse maken

  • 7. Plan van aanpak (binnen 6 weken): situatieschets, doelstellingen, resultaten en planning

  • 8. Implementatie: plan van aanpak uitvoeren

  • 9. Evaluatie: evaluatiegesprek met opdrachtgever

  • 10. Doorlopend: in onderling overleg diverse voortgangsgesprekken en tussenevaluaties met opdrachtgever

Aantal jaar ervaring

25

Succesmeter

100%

Opdrachtgevers

75

Een overzicht van onze opdrachtgevers
Abstract
Cglobal
DigitalBox
Hemisferio
Next
Spaces
Abstract

InterimOntwikkeling heeft ons project gered.

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est.

Richard Simms

Founder – Hemisferio

Hemisferio

Orde op zaken door InterimOntwikkeling.

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est.

Kate Schadler

Founder – Hemisferio

Neem contact op voor een inspirerende ontmoeting.